Milko Štimac


Biblioteka:Summa

Žanr:Ekonomija

Format:14x21

Broj strana:254

ISBN:978-86-523-0098-3

Povez:Tvrdi

Pogovor:Džafer Alibegović


Cena:1.056 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:739 din.


Vrhunska studija o odnosu političke demokratije i tržišta kapitala.
Oblikujući svoju knjigu u susretu sa velikim temama ekonomije, političke i društvene istorije i teorije, Milko Štimac pokazuje zbog čega su akcionarstvo i demokratija sudbinski povezani.
Poseban deo knjige predstavlja uzbudljiva studija slučaja privatizacije i akcionarstva u Srbiji u poslednjih dvadeset pet godina.
Knjiga Akcionarstvo i demokratija pisana je odličnim stilom i vrlo jasno pokazuje poziciju građana u dinamičnoj i nikada dovršenoj istorijskoj vezi akcionarstva i demokratije.

O autoru

Milko Štimac bavi se tržištem kapitala već dvadeset godina. U tu delatnost stali su rad na berzama u Čikagu i Beogradu, vođenje Odbora za privatizaciju Narodne skupštine Republike Srbije, kao i jednog Instituta za ekonomska i društvena istraživanja, te dvanaestogodišnje članstvo i predsednikovanje Komisijom za hartije od vrednosti. Posebno se angažovao i na zbližavanju tržišta kapitala u regionu. Iz oblasti tržišta kapitala radio je brojna istraživanja, učestvovao na domaćim i stranim konferencijama, u radnim grupama i projektima. Objavio je više stručnih članaka i... više informacija »

Za nastavak čitanja

Akcionarstvo i demokratija


Vrhunska studija o odnosu političke demokratije i tržišta kapitala. Oblikujući svoju knjigu u susretu sa velikim temama ekonomije, političke i...
više informacija »