Branislav Anđelković


Biblioteka:Monografije

Žanr:Arheologija

Format:17x24

Broj strana:400

ISBN:978-86-523-0263-5

Povez:Tvrdi


Cena:2.601 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:1.821 din.


Arheologija smrti: ka razumevanju starog Egipta nas upoznaje, uz obimnu bibliografiju, sa najnovijim saznanjima u obrađenoj tematici i predstavlja dobrodošao spoj Anđelkovićevog bavljenja arheologijom predinastičkog i Ranodinastičkog perioda Egipta (posebno Nakada kulturom), sa proučavanjima dinastičkih nalaza i Nesmina (Beogradske mumije).
Nezaobilazne su i digresije ka arheološkoj teoriji, preistoriji ratovanja i biblijskoj arheologiji.
Knjiga obiluje fascinantnom količinom informacija – koje su same po sebi često pravi arheološki „detektivski romani“ – i iziskuje studiozno i posvećeno čitanje.
Uprkos naučnom aparatu primenjenom u potpunosti, data objašnjenja omogućavaju praćenje izložene materije i široj javnosti.
Od početaka traganja za besmrtnošću do „marketinga večnog života“ i legata drevnog Egipta.
Kapitalno delo savremene arheologije.

O autoru

Branislav Anđelković (Beograd, 1961) je diplomirao (1988), magistrirao (1994) i doktorirao (2003) na Odeljenju za arheologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na kome predaje od 1990. Antropologiju je slušao 1998. na Univerzitetu Ilinoisa u Čikagu, od kada datira i njegova saradnja sa čikaškim Orijentalnim institutom. Sem brojnih iskopavanja – u Srbiji i na Bliskom istoku – naučnih radova i učešća na međunarodnim kongresima, predavao je po pozivu 2009, na Univerzitetu Jejl. više informacija »

Za nastavak čitanja

Arheologija smrti: ka razumevanju starog Egipta


Arheologija smrti: ka razumevanju starog Egipta nas upoznaje, uz obimnu bibliografiju, sa najnovijim saznanjima u obrađenoj tematici i predstavlja...
više informacija »