Jelena Rosić


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Priče

Format:14x21

Broj strana:104

ISBN:978-86-523-0048-8

Povez:Tvrdi


Cena:704 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:493 din.


Sugestivno, pronicljivo i duhovito pripovedanje o iskustvu nove emigracije.
Priče Jelene Rosić na izuzetan način oslikavaju i dramu odlaska i dramu navikavanja na novi svet i život u njemu.
Junaci ovih priča su emigranti koji su devedesetih godina, pred naletima ratova i drugog istorijskog nasilja, otišli u Sjedinjene Države, da tu započnu novi život bez istorije, ali vrlo brzo shvataju da su se našli u međuprostoru između sveta koji su napustili i sveta u koji su došli.
Ova knjiga definitivno potvrđuje Jelenu Rosić, autorku koja već petnaest godina živi u SAD, kao jedan od najznačajnijih pripovedačkih glasova u novoj srpskoj književnosti.

O autoru

Jelena Rosić (Kikinda, 1969), pripovedačica. Po zanimanju je profesor engleskog jezika i književnosti. Objavila je knjige priča Dalilin prsten (1993) i Dan kada je Miz Lili postala ono što je oduvek bila (2012). Priče Jelene Rosić zastupljene su u nekoliko antologija i panorama savremene srpske priče, među kojima su i antologija najkraće srpske priče XX veka Mala kutija (priređivač Mihajlo Pantić) i antologija mladih srpskih pripovedača Tajno društvo (priređivač Vasa Pavković). Godina 1998. imigrirala je s porodicom u SAD. Živi u... više informacija »

Za nastavak čitanja

Babicino unuče


Prvi roman dobitnice Nagrade „Stevan Sremac“ za knjigu godine. Devojčica odrasta u Banatu, u malom mestu koje nije ni sasvim selo, ni sasvim...
više informacija »

Dan kada je Miz Lili postala ono što je oduvek bila


Sugestivno, pronicljivo i duhovito pripovedanje o iskustvu nove emigracije. Priče Jelene Rosić na izuzetan način oslikavaju i dramu odlaska i...
više informacija »