Aleksej Slapovski


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:roman

Format:14x21

Broj strana:224

ISBN:978-86-523-0169-0

Povez:Tvrdi


Cena:957 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:670 din.


Uzbudljiva povest o ruskoj tranziciji iz pera novog Harmsa ruske književnosti.
Snažna priča u kojoj se ukazuju nenadmašni ljubavni zapleti i raskošna slika društva od vrha do dna, od običnih ljudi do oligarha, od bede do besa.
Glavni junak romana, posle požara koji je sam nenamerno izazvao, u kontaktu s vatrom gubi pamćenje postajući svaki put neko drugi, i više ne može da se seti ko je, zapravo, on.
Otkrivajući identitet i prošlost Goše-Georgija-Viktora, Slapovski upečatljivo slika život svojih savremenika, žitelja malog grada u blizini Moskve, ali i ukupnu rusku stvarnost u proteklih dvadeset pet godina.
Duhovito i zanimljivo, provokativno i otkrivajuće.
Knjiga koja vas ne ostavlja miru. Knjiga koju nećete ostaviti.
Aleksej Slapovski je jedan od najznačajnijih pisaca postsovjetskog perioda.

O autoru

Aleksej Slapovski (Saratovska oblasti, 1957), romansijer, pripovedač, dramski pisac i filmski scenarista. Književnu karijeru Slapovski je započeo tokom osamdesetih godina, pišući najpre drame. Njegove drame su prevedene na sve veće svetske jezike i igrane u najvažnijim evropskim i svetskim pozorištima. Slapovski je napisao preko trideset drama. Drama Moj mali trešnjik (1994) dobila je Prvu evropsku pozorišnu nagradu. Slapovski je autor i niza filmskih i televizijskih scenarija. Najvažniji romani: Prvi drugi dolazak (1994), Anketa (1998), Oni (2005), Mi (2005), Ono (2006), Feniksov... više informacija »

Za nastavak čitanja

Ja nisam ja


Uzbudljiv roman o tranziciji i o ličnom i kolektivnom identitetu u vremenu tranzicije. Jedan od najboljih ruskih romana u poslednjih četvrt...
više informacija »

Prvi drugi dolazak


Nesvakidašnji vatromet pripovedne igre, duhovito i uzbudljivo pripovedanje o pojavi Hrista u jednom malom gradu u unutrašnjosti savremene Rusije. U...
više informacija »