Aleksej Slapovski


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:280

ISBN:978-86-523-0197-3

Povez:Tvrdi


Cena:957 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:670 din.


Uzbudljiv roman o tranziciji i o ličnom i kolektivnom identitetu u vremenu tranzicije.
Jedan od najboljih ruskih romana u poslednjih četvrt veka.
Glavni junak romana je običan čovek koji živi, kao i mnogi oko njega, životom skromnog građanina. On voli da posmatra ljude i da se uživljava u to kako oni žive i šta rade, a često poželi i da bude na njihovom mestu, da živi njihov život. Preokret nastaje onda kada u sebi otkrije sposobnost da može i bukvalno, fizički, da pređe u telo drugog čoveka, ostajući i dalje on, a istovremeno je i neko drugi. Tako će Nedeljin u relativno kratkom vremenu živeti životom kriminalca, popularnog pevača, šefa države ili anonimnog alkoholičara.
Stalno menjajući svoj identitet, junak ovog izvrsnog i duhovitog romana pokazuje zašto je lakše živeti tuđe živote od sopstvenog.

O autoru

Aleksej Slapovski (Saratovska oblasti, 1957), romansijer, pripovedač, dramski pisac i filmski scenarista. Književnu karijeru Slapovski je započeo tokom osamdesetih godina, pišući najpre drame. Njegove drame su prevedene na sve veće svetske jezike i igrane u najvažnijim evropskim i svetskim pozorištima. Slapovski je napisao preko trideset drama. Drama Moj mali trešnjik (1994) dobila je Prvu evropsku pozorišnu nagradu. Slapovski je autor i niza filmskih i televizijskih scenarija. Najvažniji romani: Prvi drugi dolazak (1994), Anketa (1998), Oni (2005), Mi (2005), Ono (2006), Feniksov... više informacija »

Za nastavak čitanja

Feniksov sindrom


Uzbudljiva povest o ruskoj tranziciji iz pera novog Harmsa ruske književnosti. Snažna priča u kojoj se ukazuju nenadmašni ljubavni zapleti i...
više informacija »

Ja nisam ja


Uzbudljiv roman o tranziciji i o ličnom i kolektivnom identitetu u vremenu tranzicije. Jedan od najboljih ruskih romana u poslednjih četvrt...
više informacija »