Sejs Notebom


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:130

ISBN:978-86-86933-77-5

Povez:Tvrdi

Prevod:Ivana Šćepanović


Cena:803 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:562 din.


Roman velikog holanskog pisca i svetskog putnika, jednog od najvećih savremenih evropskih pisaca.
Priča o slučajnom susretu dvoje nekadašnjih ljubavnika, o Evropi i Australiji, o nedokučivom svetu australijskih Aboridžina, kao i o neobičnom Projektu Anđeo u čast velikog engleskog pesnika iz osamnaestog veka Džona Miltona i njegovog dela Izgubljeni raj.
Glavna tema romana je ljubav koja je u svim kombinacijama nemoguća i neostvariva jer se ne može izbeći sveopšti nesporazum u modernom vremenu i prostoru. Notebomovi junaci istražuju ljubav i tragaju za njom kao za velikim smislom i izazovom vlastitog života.
Izgubljeni raj je izuzetna priča o privatnim dramama našeg vremena, o nemirima koji ispunjavaju savremenog čoveka prisiljavajući ga da neprestano luta od mesta do mesta, od grada do grada, od kontinenta do kontinenta, od jedne do druge osobe, tražeći prizor ili trenutak izgubljenog raja u vlastitom životu. Notebom na vrhunski način prikazuje tu potragu za smislom i utehom.
Evropska kritika je ovaj Notebomov roman ocenila kao „predivnu knjigu, elokventnu, majstorski sazdanu, sa angažovanim likovima i događajima“ i kao delo koje „dotiče i duboke ideje i površnost modernog života“.
Notebom je pisac čija se dela porede s Kalvinom, Nabokovom, Kunderom…

O autoru

Sejs Notebom (Hag, 1933), rođen je kao Kornelis Johanes Jakobus Marija Notebom. Jedan je od najvećih savremenih holandskih i evropskih pisaca. Sejs Notebom je romansijer, pesnik, putopisac i esejist. Najvažniji romani: Filip i ostali (1955), Vitez je umro (1963), Rituali (1980), U holandskim planinama (1984), Mokusei: ljubavna priča (1980), Sledeća priča (1991), Dan svih duša (1998), Izgubljeni raj (2004). Poznat i kao veliki svetski putnik koji je obišao gotovo sve krajeve sveta, Notebom je pisac čitavog niza putopisnih knjiga, od kojih su najpoznatije: Noć u Tunisu (1965), Pariski... više informacija »

Za nastavak čitanja

Izgubljeni raj


Roman velikog holanskog pisca i svetskog putnika, jednog od najvećih savremenih evropskih pisaca. Priča o slučajnom susretu dvoje nekadašnjih...
više informacija »

Sledeća priča


Junak Notebomovog romana Sledeća priča zaspao je u hotelskoj sobi u Amsterdamu, a probudio se u hotelskoj sobi u Lisabonu. Suočen sa događajem...
više informacija »