Sejs Notebom


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:88

ISBN:978-86-523-0013-2

Povez:Tvrdi

Prevod:Ivana Šćepanović


Cena:759 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:531 din.


Junak Notebomovog romana Sledeća priča zaspao je u hotelskoj sobi u Amsterdamu, a probudio se u hotelskoj sobi u Lisabonu.
Suočen sa događajem koji mu je promenio život, Notebomov junak na uzbudljiv način govori o stvarnosti i ljubavi, politici i kulturi, praznini i strasti svog i našeg vremena.
Sledeća priča je nesvakidašnja i otrežnjujuća knjiga u kojoj se iznutra preispituje savremena evropska kultura i u kojoj se na pronicljiv i uzbudljiv način govori o osnovnim elementima svakodnevnog života: od ljubavi do ljubomore, od strasti do očaja, od nežnosti do kazne, od prijateljstva do iskupljenja, od dosade do iskušenja, od potrebe za avanturističkim prevazilaženjem zadatog životnog kruga do predavanja rutini ili nužnosti.
Sledeća priča je roman o jednoj neobičnoj nekadašnjoj ljubavi koja se odigrala između Amsterdama i Lisabona. Svoje finale ova ukrštena ljubavna priča doživljava na plovidbi od Lisabona do Brazila i duž Amazona.
Sledeća priča je knjiga o ljubavi i tajni.
Jedan od najčitanijih i najprevođenijih romana velikog svetskog pisca i svetskog putnika.

O autoru

Sejs Notebom (Hag, 1933), rođen je kao Kornelis Johanes Jakobus Marija Notebom. Jedan je od najvećih savremenih holandskih i evropskih pisaca. Sejs Notebom je romansijer, pesnik, putopisac i esejist. Najvažniji romani: Filip i ostali (1955), Vitez je umro (1963), Rituali (1980), U holandskim planinama (1984), Mokusei: ljubavna priča (1980), Sledeća priča (1991), Dan svih duša (1998), Izgubljeni raj (2004). Poznat i kao veliki svetski putnik koji je obišao gotovo sve krajeve sveta, Notebom je pisac čitavog niza putopisnih knjiga, od kojih su najpoznatije: Noć u Tunisu (1965), Pariski... više informacija »

Za nastavak čitanja

Izgubljeni raj


Roman velikog holanskog pisca i svetskog putnika, jednog od najvećih savremenih evropskih pisaca. Priča o slučajnom susretu dvoje nekadašnjih...
više informacija »

Sledeća priča


Junak Notebomovog romana Sledeća priča zaspao je u hotelskoj sobi u Amsterdamu, a probudio se u hotelskoj sobi u Lisabonu. Suočen sa događajem...
više informacija »