Erik Hobsbaum


Biblioteka:Kapital

Žanr:Politička teorija

Format:14x21

Broj strana:320

ISBN:978-86-523-0145-4

Povez:Tvrdi


Cena:1.485 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:1.040 din.


Testamentarna knjiga jednog od najvažnijih svetskih istoričara modernog doba.
U poslednjim godinama svog života Hobsbaum je istrajno pisao poglavlja knjige o istoriji XX veka iz ugla odnosa kulture i politike i kulture i društva.
Status kulture Hobsbaum vidi kao ključno obeležje jednog vremena.
Knjiga koja se pojavljuje u pravom trenutku, u vremenu kada se visoka kultura nalazi pred najvećim izazovima u svom dugom trajanju.
Knjiga koja opominje i poziva, podstiče i podseća.

O autoru

Erik Hobsbaum (1917-2012), jedan od najvećih svetskih istoričara druge polovine XX veka, rođen je u Aleksandriji 1917. godine, a obrazovao se u Austriji, Nemačkoj i Engleskoj. Hobsbaum je bio član Britanske akademije i Američke akademije umetnosti i nauke, strani član Japanske akademije, kao i nosilac počasnih doktorata na univerzitetima nekoliko zemalja. Do penzionisanja je predavao na Koledžu Birkbek Londonskog univerziteta, a potom na Novoj školi za naučna istraživanja u Njujorku. Najvažnije knjige: Primitivni pobunjenici: istraživanja starih oblika socijalnih pokreta u XIX i... više informacija »

Za nastavak čitanja

Doba carstva 1875–1914.


Kapitalna istoriografska studija Erika Hobsbauma Doba carstva 1875–1914. jedno je od ključnih istoriografskih dela modernih vremena. Ova velika...
više informacija »

Globalizacija, demokratija i terorizam


Nova knjiga vodećeg svetskog istoričara Erika Hobsbauma Globalizacija, demokratija i terorizam predstavlja kratku istoriju sveta od pada Berlinskog...
više informacija »