Havijer Serkas


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:224

ISBN:978-86-523-0321-2

Povez:Tvrdi


Cena:1.320 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:924 din.


Novi roman Havijera Serkasa, jednog od vodećih savremenih evropskih pisaca.
Poručnik falangista Manuel Mena poginuo je u bici na Alta Tera, jednoj od odlučujućih bitaka Španskog građanskog rata. Njegova pogibija je decenijama mit i trauma njegove porodice.
Pisac Havijer Serkas, zajedno sa slavnim filmskim rediteljem Davidom Truebom, kreće u potragu za činjenicama života i smrti Manuela Mene, otkrivajući decenijama potiskivane istine o jednoj porodičnoj istoriji, Španskom građanskom ratu i modernom španskom društvu.
A ključ ove nesvakidašnje uzbudljive potrage i razrešenje romana jeste čuvena priča Danila Kiša „Slavno je za otadžbinu mreti“ iz knjige Enciklopedija mrtvih.
Jedan od najboljih evropskih romana u poslednjoj deceniji.

O autoru

Havijer Serkas (Ibahernada, 1962), romansijer, pripovedač, esejist, univerzitetski profesor književnosti. Serkas je jedan od najznačajnijih i najprevođenijih savremenih španskih pisaca. Na Univerzitetu u Đeroni predaje špansku književnost. Stalni je saradnik katalonskog izdanja El Paisa. Knjiga priča: Istinite priče (2000). Romani: Motiv (1987), Kitov trbuh (1997), Salaminski vojnici (2001), Brzina svetlosti (2005), Anatomija jedne pobune (2009), Zakoni granice (2012), Varalica (2014) i Kralj senki (2017). Havijer Serkas stekao je svetsku slavu romanom Salaminski vojnici. Za roman... više informacija »

Za nastavak čitanja

Kralj senki


Novi roman Havijera Serkasa, jednog od vodećih savremenih evropskih pisaca. Poručnik falangista Manuel Mena poginuo je u bici na Alta Tera, jednoj...
više informacija »

Hohštapler


Hohštapler je roman o stvarnom junaku koji je decenijama bio moralna vertikala španskog društva, predstavljajući se kao hrabar čovek i...
više informacija »