Vadim Leventalj


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:232

ISBN:978-86-523-0322-9

Povez:Tvrdi


Cena:1.265 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:886 din.


Maša Regina je priča o mladoj ruskoj filmskoj režiserki Maši Regini, koja je prošla put od studentkinje iz provincije do evropske zvezde koja čvrsto korača po crvenim tepisima Venecije, Berlina i Kana. Ovo je priča o njena tri muškarca, istorija predane, žestoke i požrtvovane ljubavi, povest o neobično isprepletenim sudbinama.
Maša Regina je inteligentan i žestok roman koji s nemilosrdnom psihološkom analizom i prodornom dubokom istinitošću pokazuje kakvu cenu plaća čovek zarad težnje ka kreativnom samoostvarenju. Ono što se sa strane čini darom sreće, zasluženim i zavidnim uspehom, za junakinju se, zapravo, pretvara u tragičnu i nerazrešivu usamljenost koja je gleda pravo u oči ledenim užasom postojanja.
Ljubav i smrt, priroda umetnosti i mesto umetnika u savremenom društvu – ključne su teme romana Vadima Leventalja.
Maša Regina je krajnje kompleksan roman o odrastanju koji pobuđuje čitaoca da prizove u sećanje Nabokovljevu Lužinovu odbranu i filmove Miloša Formana i Larsa fon Trira.

O autoru

Vadim Leventalj (Sankt Peterburg, 1981), pisac i urednik. Studije umetnosti dramskog performansa prekinuo je zarad studija jezika na Državnom univerzitetu u Sankt Peterburgu, gde je diplomirao rusku književnost. Mnogo je putovao i radio je mnogo poslova: kao utovarivač, konobar, dizajner, bankarski službenik, a odigrao je i malu ulogu u TV seriji. Danas Vadim Leventalj radi kao urednik u izdavačkoj kući Limbus Press i izvršni je sekretar ugledne književne nagrade „Na­cionalni bestseler“. Njegova proza objavljivana je u časopisima i antologijama, uključujući Sankt... više informacija »

Za nastavak čitanja

Maša Regina


Maša Regina je priča o mladoj ruskoj filmskoj režiserki Maši Regini, koja je prošla put od studentkinje iz provincije do evropske zvezde koja...
više informacija »