Nemanja Rotar


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:120

ISBN:978-86-523-0372-4

Povez:Tvrdi


Cena:1.100 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:770 din.


Politički triler Nemanje Rotara.
Novinar poznatog beogradskog tabloida Igor Bojović dobija zadatak da pronađe Sinišu Denića, pisca koji godinama živi na Kritu, gde se povukao posle političkih promena 2000. godine.
Siniša Denić, apologeta i saučesnik poraženog režima, živi odvojen od javnosti, na skrivenoj lokaciji na grčkom ostrvu.
Izlazak njegovog novog romana pokreće potragu za njim. Novinar koji traga za Denićem je njegov politički protivnik iz devedesetih, ali je i sam prošao kroz burne lične i političke lomove, sve dok nije završio u tabloidu.
Potraga za Denićem odvodi Igora Bojovića na Krit, što pokreće lanac zločina, nesvakidašnjih susreta i brutalnih saznanja o istoriji koja još traje.
Uzbudljiva priča o decenijama koje su pojeli skakavci.

O autoru

Nemanja Rotar (Pančevo, 1972), romansijer, pripovedač i esejist. U rodnom gradu je završio srednju elektrotehničku školu, a u Beogradu Filološki fakultet na grupi Srpski jezik sa južnoslovenskim jezicima. Objavio knjigu pesama Početak sna, knjigu priča Katalog čitalaca, knjige eseja U vrtlogu samoće i Senke i dim, knjigu kritičkih tekstova 2000 karaktera i romane: Buđenje zmaja, Čuvari Balkana, Poslednja noć na Levantu, Netrpeljivost, Dnevnik ljudoždera i Sutradan posle detinjstva. Priredio je antologiju pesama Miroslava Antića pod nazivom Pesme za Velike. Dobitnik je... više informacija »

Za nastavak čitanja

Sutradan posle detinjstva


Knjiga o Miki Antiću. Roman o pesniku i njegovoj životnoj i književnoj avanturi, o vremenu u kome su pesnici bili slavni, a poezija deo...
više informacija »

Minotaur


Politički triler Nemanje Rotara. Novinar poznatog beogradskog tabloida Igor Bojović dobija zadatak da pronađe Sinišu Denića, pisca koji godinama...
više informacija »