Roman Simić


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Priče

Format:14x21

Broj strana:144

ISBN:978-86-523-0154-6

Povez:Tvrdi


Cena:825 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:578 din.


Knjiga priča jednog od najznačajnijih savremenih hrvatskih pripovedača.
Priče u knjizi Nahrani me sugestivno i uzbudljivo pripovedaju o savremenom urbanom iskustvu, o ljubavi, o porodičnom životu i iskustvu roditeljstva, ali i o iskustvu života sa aktuelnom istorijom i burnim tranzicijskim izazovima.
Priče u knjizi Nahrani me istražuju intimnih svetova i porodičnog života i roditeljstva u susretu sa iskušenjima svakodnevice i velikih priča koje dolaze sa svih strana.
Pripovedajući o ljubavi bez koje nije moguće, a sa kojom nije lako, ove priče, ispunjene i slikama ljubavne žudnje i scenama patnje zbog ljubavi, govore i o tome kako ljubav počinje i kada se završava.
U ovim pričama ljubavi i tajanstva, žudnje i traganja za mogućim mirom uvek se otkriva napetost koja im daje posebnu snagu i dramaturgiju.
Istinski suočene sa najprovokativnijim pitanjima stvarnosti, priče Romana Simića pogađaju u samo središte savremenog života otkrivajući velike lomove društvenih i istorijskih procesa i njihove posledice u unutrašnjim, emotivnim svetovima svojih junaka.
Snažno i neodoljivo.
O Vama i za Vas.
Za knjigu Nahrani me Simić je dobio Nagradu „Kiklop“ za najbolju proznu knjigu godine u Hrvatskoj i Nagradu „Ranko Marinković“.
Simićeve priče uvrštene su u više antologija i pregleda hrvatske proze, a prevođene su na desetak jezika.

“Trudim se da pišem samo kada imam šta reći i da uvek mogu da stojim iza toga. Nekako ispada da je tema mojih priča najčešće ljubav, odnos dvoje ljudi, njihovo razumevanje i to čudo koje ih uvlači u zajedničku priču. Ali ja se u pričama ne zadržavam samo na toj ljubavi, mene zanimaju najrazličitija lica ljubavi, i onda kada ona nestaje, kada nas ograničava, kada nas potiskuje, kada pokazuje svoju mračnu stranu.” (Roman Simić)

O autoru

Roman Simić (Zadar, 1972), pripovedač. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završio je studije komparativne književnosti i španskog jezika. Objavio je knjigu pesama U trenutku kao u divljini (1996). Knjige priča: Mjesto na kojem ćemo provesti noć (2000), U što se zaljubljujemo (2005) i Nahrani me (2012). Priredio je (s D. Glamuzinom) panoramu hrvatske erotske priče Libido.hr. Knjiga Mjesto na kojem ćemo provesti noć prevedena je na poljski i slovenački jezik. Knjiga U što se zaljubljujemo dobila je nagradu Jutarnjeg lista za najbolju proznu knjigu u Hrvatskoj u 2005. godini.... više informacija »

Za nastavak čitanja

Nahrani me


Knjiga priča jednog od najznačajnijih savremenih hrvatskih pripovedača. Priče u knjizi Nahrani me sugestivno i uzbudljivo pripovedaju o...
više informacija »

U što se zaljubljujemo


Nesvakidašnje uzbudljive priče o ljubavi, o odrastanju i porodičnom životu, o gradskoj svakodnevici i o iznenadnim događajima koji junacima ovih...
više informacija »