Roman Simić


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Priče

Format:14x20

Broj strana:164

ISBN:978-86-86933-02-7

Povez:Broš


Cena:627 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:439 din.


Nesvakidašnje uzbudljive priče o ljubavi, o odrastanju i porodičnom životu, o gradskoj svakodnevici i o iznenadnim događajima koji junacima ovih priča menjaju sliku njihovog života.
Priče o ljubavi bez koje nije moguće, a sa kojom nije lako. U isto vreme, ove priče, ispunjene i slikama ljubavne žudnje i scenama patnje zbog ljubavi i neispunjenosti, pripovedaju i o tome kako ljubav počinje i kada se završava.
Priče upečatljivog stila sa jakom psihološkom osnovom.
U ovim pričama ljubavi i tajanstva, žudnje i traganja za mogućim mirom uvek se otkriva napetost koja im daje posebnu snagu i dramaturgiju.
Srpsko izdanje knjige koja je objavljena u Nemačkoj, Španiji i Sloveniji.
Za knjigu U što se zaljubljujemo Roman Simić je dobio nagradu Jutarnjeg lista za najbolju proznu knjigu godine u Hrvatskoj.

O autoru

Roman Simić (Zadar, 1972), pripovedač. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završio je studije komparativne književnosti i španskog jezika. Objavio je knjigu pesama U trenutku kao u divljini (1996). Knjige priča: Mjesto na kojem ćemo provesti noć (2000), U što se zaljubljujemo (2005) i Nahrani me (2012). Priredio je (s D. Glamuzinom) panoramu hrvatske erotske priče Libido.hr. Knjiga Mjesto na kojem ćemo provesti noć prevedena je na poljski i slovenački jezik. Knjiga U što se zaljubljujemo dobila je nagradu Jutarnjeg lista za najbolju proznu knjigu u Hrvatskoj u 2005. godini.... više informacija »

Za nastavak čitanja

U što se zaljubljujemo


Nesvakidašnje uzbudljive priče o ljubavi, o odrastanju i porodičnom životu, o gradskoj svakodnevici i o iznenadnim događajima koji junacima ovih...
više informacija »

Nahrani me


Knjiga priča jednog od najznačajnijih savremenih hrvatskih pripovedača. Priče u knjizi Nahrani me sugestivno i uzbudljivo pripovedaju o...
više informacija »