Dragan Jovanović Danilov


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:200

ISBN:978-86-86933-52-2

Povez:Tvrdi


Cena:864 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:604 din.


Uzbudljiva priča u koju staje ceo XX vek i u kojoj se ukazuju najrazličitija iskustva modernog čoveka, od poslednje noći na brodu „Titanik“ do kolekcionarskih strasti čudaka i posvećenika, od rata u Vijetnamu do rata u Bosni, od Venecije na prelazu iz XIX u XX vek do avanturističkih otkrića modernih gradova, od čudesne biblioteke na Islandu do grada Lodeva u Francuskoj u kojoj glavni junak otkriva svog davnog izgubljenog brata.
U ovom odlično pisanom i komponovanom romanu sve vreme dominira priča koja u sebi okuplja uspone i udese, nove i stare mitove modernog čoveka, kao i njegova raznolika saznanja.
Otac ledenih brda predstavlja neposredan susret sa činjenicama stvarnosti, sa autentičnim i proživljenim iskustvom.
Ovaj roman pleni svojom retkom snagom i kada govori o Srbiji devedesetih, i kada svedoči o ratovima u drugoj polovini XX veka, i kada pripoveda o umetničkim i javnim istorijama modernog doba, i kada nas vodi, zajedno s Danilom Medakovićem, jedinim Srbinom koji je plovio na „Titaniku“, prema prizorima ispunjenog i vitalnog života.

Nagrada „Dimitrije Mitrinović“

O autoru

Dragan Jovanović Danilov (Požega, 1960), pesnik, romansijer, esejista, likovni kritičar. Studirao je na Pravnom i Filozofskom fakultetu u Beogradu na grupi za istoriju umetnosti. Knjige pesama: Euharistija (1990), Enigme noći (1991), Pentagram srca (1992), Kuća Bahove muzike (1993), Živi pergament (1994), Evropa pod snegom (1995), Pantokr(e)ator (1997), Glava harfe (s Divnom Vuksanović, 1998), Alkoholi s juga (1999), Koncert za nikog (2001), Homer predgrađa (2003), Gnezdo nad ponorom (2005), Memoari peska (2008) i Moja tačna priviđenja (2010). Romani: Almanah peščanih dina (1996),... više informacija »

Za nastavak čitanja

Otac ledenih brda


Uzbudljiva priča u koju staje ceo XX vek i u kojoj se ukazuju najrazličitija iskustva modernog čoveka, od poslednje noći na brodu „Titanik“...
više informacija »

Moja tačna priviđenja


Nova knjiga pesama Dragana Jovanovića Danilova u kojoj su snažno prisutne sugestivne slike svakodnevice, kulture i emocija, neposrednog okruženja...
više informacija »