Aleksej Slapovski


Biblioteka:Sto slovenskih roana

Žanr:Roman

Format:14x21 cm

Broj strana:244

ISBN:978-86-86933-63-8

Povez:Tvrdi povez sa zaštitnim omotom

Prevod:Natalija Nenezić

Pogovor:Natalija Nenezić


Cena:957 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:670 din.


Nesvakidašnji vatromet pripovedne igre, duhovito i uzbudljivo pripovedanje o pojavi Hrista u jednom malom gradu u unutrašnjosti savremene Rusije.
U obično mladiću iz susedstva najpre retki, a potom gotovi svi u malom mest prepoznaju Hrista i njegov drugi dolazak. Od tog Hrista očekuju i zahtevaju čuda, ali se tih čuda istovremeno i plaše.
Hronika malih ljudi kojima se dogodilo čudo i koji se nisu baš najbolje snašli u ulozi spasavanih i spasilaca.
Tema romana Slapovskog nadovezuje se na pitanje Dostojevskog o tome šta bismo učinili Hristu da se pojavi danas među nama.
Jedan od najboljih ruskih romana u poslednjoj deceniji.

O autoru

Aleksej Slapovski (Saratovska oblasti, 1957), romansijer, pripovedač, dramski pisac i filmski scenarista. Književnu karijeru Slapovski je započeo tokom osamdesetih godina, pišući najpre drame. Njegove drame su prevedene na sve veće svetske jezike i igrane u najvažnijim evropskim i svetskim pozorištima. Slapovski je napisao preko trideset drama. Drama Moj mali trešnjik (1994) dobila je Prvu evropsku pozorišnu nagradu. Slapovski je autor i niza filmskih i televizijskih scenarija. Najvažniji romani: Prvi drugi dolazak (1994), Anketa (1998), Oni (2005), Mi (2005), Ono (2006), Feniksov... više informacija »

Za nastavak čitanja

Prvi drugi dolazak


Nesvakidašnji vatromet pripovedne igre, duhovito i uzbudljivo pripovedanje o pojavi Hrista u jednom malom gradu u unutrašnjosti savremene Rusije. U...
više informacija »

Ja nisam ja


Uzbudljiv roman o tranziciji i o ličnom i kolektivnom identitetu u vremenu tranzicije. Jedan od najboljih ruskih romana u poslednjih četvrt...
više informacija »