Dejvid Homel


Biblioteka:Mali Arhipelag

Žanr:Roman

Format:14x20

Broj strana:144

ISBN:978-86-523-0230-7

Povez:Broš


Cena:792 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:554 din.


Čarli i njegova porodica spremaju se da otputuju u još jedno mesto bogu iza leđa.
Čarlija i njegovog malog brata Maksa privlače pustolovine kao magneti. Letovanje u nepoznatom delu sveta pretvara se u retku avanturu.
To je putovanje na kome je ova zabavna i neobična porodica videla crkvu ogromnu kao prekookeanski brod, posetila Italiju, Sloveniju i Hrvatsku, bila svuda po Jadranu, posetila ostrvo bez samoglasnika, bauljala ratom razrovanim selima i upoznala tajanstvenog pustinjaka iz Vrgade.
To je putovanje na kojem Maks i Čarli umalo nisu završili u zatvoru, na kojem su jeli krumpir i blitvu, ali nigde nisu videli Krivi toranj u Pizi.
A sve je počelo jednog mraznog zimskog dana – dana kada je Maks izgubio kamenčiće…
Topla, zabavna i podsticajna na razmišljanje, ova knjiga slavi dečju ljubav prema pustolovini i beskrajnu radoznalost za svet oko nas.
Putujući cirkus je deo izuzetno popularnog serijala romana o jednoj otkačenoj, radoznaloj porodici i njihovim putovanjima po svetu.

O autoru

Dejvid Homel je nagrađivani kanadski romansijer, scenarist, novinar i prevodilac. Rođen je i odrastao u Čikagu. Dvaput je dobio Guvernerovu nagradu za prevodilaštvo. Autor je deset romana, među kojima su Govorna terapija (koja je osvojila Hju Meklinenovo priznanje i Nagradu Jevrejske javne biblioteke za prozu), i onaj nedavno objavljen, pod nazivom Ptići. Mari-Luiz Gej i Dejvid Homel žive u Montrealu. više informacija »

Za nastavak čitanja

Porodična putovanja


Kada čujete reč odmor, na šta pomislite? Na plaže i topla mora? Na lepe hotele s bazenima? Na džinovske tobogane i zabavne parkove? Možda čak...
više informacija »

Putovanja po Kubi


U ovoj knjizi iz izuzetno omiljene serije Porodična putovanja Čarli odlazi na Kubu, ostrvo prepuno iznenađenja, tajni i protivrečnosti. Kada...
više informacija »