Ljubomir Erić


Biblioteka:Reč

Žanr:Rečnik

Format:17x25

Broj strana:440

ISBN:978-86-86933-00-3

Povez:Tvrdi


Cena:1.620 din

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:1.134 din


Prvi rečnik straha na srpskom jeziku.
Kapitalni rečnik straha u kome se nalaze pojmovi iz oblasti psihologije, psihijatrije, antropologije, filozofije, religije, istoriografije, etnologije, medicine, književnosti, umetnosti i svakodnevice.
Životno delo Ljubomira Erića, našeg najuglednijeg psihijatra i psihoanalitičkog psihoterapeuta, dugogodišnjeg profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu.
Rečnik straha je knjiga sa kojom razumemo, tumačimo i lakše savladavamo svoje strahove.
Rečnik straha donosi iscrpnu etimologiju obrađenih pojmova: grčki, latinski i engleski jezik.
Sastavni deo Rečnika straha jeste lista fobija i pregled relevantne literature iz ove oblasti.

O autoru

Dr Ljubomir Erić, psihijatar i psihoanalitički psihoterapeut, dugogodišnji profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu. Osnovne oblasti rada: izučavanje stanja straha, seksualnih poremećaja i psihopatologije kasne adolescencije, kao i primena psihoanalitičke psihoterapije u lečenju ovih poremećaja. Bavi se i izučavanjem psihologije i psihopatologije likovnog stvaralaštva. Autor je više od sto pedeset stručnih i naučnih radova, kao i dvadeset monografija, knjiga i udžbenika. Najvažnije knjige u oblasti straha: Strah od ispita (1977), Panična stanja (1989, 1991), Agorafobija... više informacija »

Za nastavak čitanja

Strah od smrti


Integralna studija Ljubomira Erića, našeg najpoznatijeg strahologa, o tanatologiji, o prirodi i uzrocima straha od smrti, o odnosu straha od smrti...
više informacija »

Sigmund Frojd Život sa strahom od smrti (1902-1920), 2.


Drugi tom Frojdove biografije predstavlja velikog naučnika u početnim decenijama XX veka, kada on piše neka od svojih ključnih dela, sprovodi i...
više informacija »