Danijel Trajsman


Biblioteka:Kapital

Žanr:Politička teorija

Format:14x21

Broj strana:400

ISBN:978-86-523-0411-0

Povez:Tvrdi


Cena:1.958 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:1.370 din.


Možda najznačajnija i najprovokativnija politička studija današnjeg doba.
Spin diktatori su knjiga o novom ruhu tiranije u 21. veku.
Gurijev i Trajsman pokazuju zašto su stare diktatore koji su vladali strahom i fizičkom represijom zamenili novi spin diktatori koji vladaju propagandom, poluinformacijama, javnom konfuzijom i spinovima.
Opisujući političke lidere od Putina do Trampa, od Orbana do Erdogana, od Čaveza do Rafaela Koree, od Fudžimorija do Bolsonara i Manuela Lopeza, Spin diktatori detaljno analiziraju izvore političke spin diktature, ali i samu tehniku vladanja novih autoritarnih vladara. Među opisanim političarima u ovoj knjizi nalazi se i Aleksandar Vučić.
Knjiga Spin diktatori prevedena je na sve veće svetske jezike i izazvala je ogromnu pažnju međunarodne javnosti.
Knjiga Spin diktatori proglašena je za „jednu od najboljih knjiga objavljenih u 2022. godini“ u izborima magazina NewYorker i Foreign Affairs, za najbolju političku knjigu objavljenu u 2022. godini po izboru Financial Times, kao i za jednu od knjiga „koje su nas naterale da razmišljamo 2022.“, u izboru magazina The Atlantic i Moment.

O autoru

Danijel Trajsman (1964), profesor političkih nauka na Kalifornijskom univerzitetu u Los Anđelesu, naučni saradnik Nacionalnog biroa za ekonomska istraživanja i autor knjiga Povratak: putovanje Rusije od Gorbačova do Medvedeva i Nova autokratija: informacije, politika i policija u Putinovoj Rusiji. Trajsman je diplomirao na Univerzitetu Oksford, a doktorirao na Univerzitetu Harvard. Autor je šest knjiga i velikog broja tekstova u vodećim političkim i ekonomskim časopisima. Njegova istraživanja se fokusiraju na rusku politiku i ekonomiju, kao i na komparativnu političku ekonomiju,... više informacija »

Za nastavak čitanja

Spin diktatori


Možda najznačajnija i najprovokativnija politička studija današnjeg doba. Spin diktatori su knjiga o novom ruhu tiranije u 21. veku. Gurijev i...
više informacija »