Ljubomir Erić


Biblioteka:Kodovi

Žanr:Psihoanalitička studija

Format:14x21

Broj strana:240

ISBN:978-86-86933-06-5

Povez:Tvrdi


Cena:910 din

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:637 din


Integralna studija Ljubomira Erića, našeg najpoznatijeg strahologa, o tanatologiji, o prirodi i uzrocima straha od smrti, o odnosu straha od smrti i životnih ciklusa, o odnosu straha od smrti i rata, o psihoanalitičkom razumevanju smrti i straha od smrti, o psihopatologiji i strahu od smrti, kao i o psihoterapiji straha od smrti.
Jedinstvena knjiga o strahu od smrti kao o prirodnom i sastavnom aspektu ljudskog života, ali i o psihopatološkim aspektima ovog straha.
Psihološka, psihijatrijska i antropološka studija o tome kako živeti prirodno sa strahom i kako razumeti i prevladavati sopstvene strahove.
Četvrto značajno dopunjeno i prošireno izdanje knjige koja je promenila razumevanje straha od smrti u našoj sredini.

O autoru

Dr Ljubomir Erić, psihijatar i psihoanalitički psihoterapeut, dugogodišnji profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu. Osnovne oblasti rada: izučavanje stanja straha, seksualnih poremećaja i psihopatologije kasne adolescencije, kao i primena psihoanalitičke psihoterapije u lečenju ovih poremećaja. Bavi se i izučavanjem psihologije i psihopatologije likovnog stvaralaštva. Autor je više od sto pedeset stručnih i naučnih radova, kao i dvadeset monografija, knjiga i udžbenika. Najvažnije knjige u oblasti straha: Strah od ispita (1977), Panična stanja (1989, 1991), Agorafobija... više informacija »

Za nastavak čitanja

Sigmund Frojd Život sa strahom od smrti (1902-1920), 2.


Drugi tom Frojdove biografije predstavlja velikog naučnika u početnim decenijama XX veka, kada on piše neka od svojih ključnih dela, sprovodi i...
više informacija »

Rečnik straha


Prvi rečnik straha na srpskom jeziku. Kapitalni rečnik straha u kome se nalaze pojmovi iz oblasti psihologije, psihijatrije, antropologije,...
više informacija »