Beograd, 3. maja 2016. – Arhipelag učestvuje na drugom Savamala Book Festu koji se održava od 5. do 8. maja u Mikser House-u (Karađorđeva 46), u organizaciji City Magazine Belgrade i Makart: On-Line Knjižara, a uz podršku Baileys Srbija.
Arhipelag će na drugom Savamala Book Festu predstaviti svoje nove knjige, pri čemu će u prvom planu biti knjige objavljene u nekoliko preoteklih meseci, među kojima su i Ilustrovana istorija beogradskih kafana Boška Mijatovića i Borisa Belingara, knjiga Duška Lopandića o istoriji srpske diplomatije Vreme sjaja, vreme tame, romani Ništa od umetnosti Petera Esterhazija, Vučje noći Vlada Žabota i Lampa Dušana Kužela, nova knjiga pesama Lasla Blaškovića Prasvršetak ili istoriografska studija Aleksandra Životića Jugoslovensko-sovjetske vojne suprotnosti (1947-1957).
Mikser House će se od 5. do 8. maja pretvoriti u knjižaru – biblioteku – čitaonicu – striparnicu – radionicu, gde će posetioci imati priliku da prelistaju, pročitaju, kupe nesvakidašnje naslove domaćih i stranih autora, a posetioci će imati jedinstvenu priliku da po specijalnim cenama sniženim do 20% kupe izdanja više od 50 izdavača.
Tokom četiri dana festivala Savamala Book Fest publika će imati priliku da na drugačiji i nov način iskusi kulturu čitanja i knjige, upozna se s naslovima domaćih i stranih pisaca, otkrije mlade, neafirmisane autore i učestvuje u bogatom pratećem programu u vidu tribina, radionica, kao i odabranom večernjem muzičkom programu.
Radno vreme festivala koji pruža novo i jedinstveno čitalačko iskustvo i doživljaj kulture knjige:
Četvrtak i petak / 5. i 6. maj: 12–22h
Subota / 7. maj: 10–00h
Nedelja / 8. maj: 10–20h
Jednodnevna ulaznica za Savamala Book Fest iznosi 150 dinara.