Jelena Banković


Biblioteka:Golden Fleece

Žanr:Roman

Format:13x20 cm

Broj strana:112

ISBN:978-86-86933-27-0

Povez:Broš


Cena:810 din

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:567 din


Epistolarni roman Jelene S. Banković Deus Aderit predstavlja uz­bud­ljivo i promišljeno pripo­ve­da­nje o nekim od najvažnijih pitanja modernog čoveka i modernog vre­me­na.
Sačinjen od devetnaest ukrštenih pisama i nastao na bogatoj erudicijskoj i kulturnoj os­novi, ovaj roman se na intrigantan, usredsređen i sugestivan način bavi pitanjima intime i svakodnevice, vere i sumnje, znanja i intuicije, čudesnih ukrštaja u ljudskom životu i trenutaka u kojima se u ubr­zanoj stvarnosti dolazi do dubljih uvida i boljih saznanja.
U pismima upućenim Jungu junakinja romana preispituje sebe i svoje vreme, svoja iskustva i svoja očekivanja.

O autoru

Jelena Banković, pisac, književni kritičar, esejista, univerzitetski profesor književnosti, kreativnog pisanja i jezika. Jelena Banković je diplomirala engleski jezik i književnost na Univerzitetu u Beogradu. Doktorirala je na Ilinoiskom univerzitetu u Čikagu. Njena doktorska disertacije je iz oblasti primene psihoanalize i psiholingvistike na književnu kritiku. Jelena Banković je profesor na Oakton koledžu i na Ilinoiskom univerzitetu u Čikagu. Objavila je studiju: Metamorfoze pada u delu Miloša Crnjanskog (1996) i epistolarni roman Deus Aderit / Letters to Dr. Jung... više informacija »

Za nastavak čitanja

Deus Aderit / Letters to Dr. Jung


Epistolarni roman Jelene S. Banković Deus Aderit predstavlja uz­bud­ljivo i promišljeno pripo­ve­da­nje o nekim od najvažnijih pitanja...
više informacija »

I da se mora zapale


Novi roman Jelene Banković I da se mora zapale polazi od slavnog stiha američkog pesnika E. E. Kamingsa, da bi se potom usredsredio na pitanje...
više informacija »