Jelena Banković


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:roman

Format:14x21

Broj strana:132

ISBN:978-86-523-0166-9

Povez:Tvrdi


Cena:825 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:577 din.


Novi roman Jelene Banković I da se mora zapale polazi od slavnog stiha američkog pesnika E. E. Kamingsa, da bi se potom usredsredio na pitanje usamljenosti i otuđenosti u modernom svetu.
Razapeta između Amerike i Srbije, između stvarnih i zamišljenih mogućnosti života, između profesionalne ostvarenosti i intimne praznine, između prijateljstva i nemogućnosti komunikacije, Mila Belić, junakinja romana I da se mora zapale, pokušava da obnovi izgubljeni smisao u malim, privatnim ritualima suočavajući se sa izazovima ispražnjenog i zahuktalog modernog života.
I tu počinje njena priča.

O autoru

Jelena Banković, pisac, književni kritičar, esejista, univerzitetski profesor književnosti, kreativnog pisanja i jezika. Jelena Banković je diplomirala engleski jezik i književnost na Univerzitetu u Beogradu. Doktorirala je na Ilinoiskom univerzitetu u Čikagu. Njena doktorska disertacije je iz oblasti primene psihoanalize i psiholingvistike na književnu kritiku. Jelena Banković je profesor na Oakton koledžu i na Ilinoiskom univerzitetu u Čikagu. Objavila je studiju: Metamorfoze pada u delu Miloša Crnjanskog (1996) i epistolarni roman Deus Aderit / Letters to Dr. Jung... više informacija »

Za nastavak čitanja

I da se mora zapale


Novi roman Jelene Banković I da se mora zapale polazi od slavnog stiha američkog pesnika E. E. Kamingsa, da bi se potom usredsredio na pitanje...
više informacija »

Deus Aderit / Letters to Dr. Jung


Epistolarni roman Jelene S. Banković Deus Aderit predstavlja uz­bud­ljivo i promišljeno pripo­ve­da­nje o nekim od najvažnijih pitanja...
više informacija »