Ivan T. Berend


Biblioteka:Summa

Žanr:Ekonomija

Format:14x21

Broj strana:404

ISBN:978-86-86933-55-3

Povez:Tvrdi povez

Prevod:Ana Ješić


Cena:1.562 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:1.093 din.


Kapitalna istoriografska studija Ivana T. Berenda, najznačajnijeg ekonomskog istoričara modernog doba, najvažnije delo o ekonomskoj istoriji moderne Evrope.
Poznat kao pisac velikih sinteza o društvenoj, političkoj i ekonomskoj istoriji Evrope u XIX i XX veku, Berend je u novoj knjizi oblikovao obuhvatnu istoriju ekonomskih modela i ekonomskih učinaka različitih evropskih zemalja u XX veku.
Ova prijemčiva knjiga je obavezno štivo za sve koje interesuje novija evropska istorija.
Berend prati ukupan razvoj evropskog kontinenta od početka XX veka do današnjeg dana, pri čemu raskošno osvetljava velike transformacije kroz koje je prošla Evropa ili njeni pojedini delovi.
Berendova knjiga je vrhunska priča o velikim ekonomskim usponima, ali i o velikim ekonomskim krizama kroz koje je Evropa prošla u poslednjih sto godina i i načinima na koje su te krize prevaziđene.
Knjiga o događajima, procesima i ličnostima koji su promenili istoriju Evrope i sveta u XX veku.

O autoru

Ivan T. Berend (Budimpešta, 1930), društveni i ekonomski istoričar. Najznačajniji ekonomski istoričar modernog doba. Berend je doktorirao najpre ekonomiju, a potom i istoriju. Karijeru je započeo u Mađarskoj, gde je godinama bio univerzitetski profesor, potom rektor Ekonomskog fakulteta (1973–1979) i predsednik Mađarske akademije nauke (1985–1990). Naučne oblasti istraživanja: XIX i XX vek; društvena i ekonomska istorija Evrope, posebno Centralne i Istočne Evrope; ekonomska modernizacija; složena ekonomska, društvena, ideološka i kulturna istorija Centralne i Istočne... više informacija »

Za nastavak čitanja

Ekonomska istorija Evrope u XX veku


Kapitalna istoriografska studija Ivana T. Berenda, najznačajnijeg ekonomskog istoričara modernog doba, najvažnije delo o ekonomskoj istoriji...
više informacija »

Evropa posle 1980.


Jedinstvena knjiga o najvažnijim političkim, društvenim, ekonomskim i kulturnim pitanjima našeg vremena. Izuzetna istoriografska studija o...
više informacija »