Eđidio Ivetić


Biblioteka:Vreme i priča

Žanr:Istoriografija

Format:14x21

Broj strana:376

ISBN:978-86-523-0349-6

Povez:Tvrdi


Cena:1.991 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:1.394 din.


Velika sinteza kulturne i društvene, političke i ekonomske, vojne i pomorske istorije Jadrana od 1.000 godine pre nove ere do danas.
Veliki poznavalac istorije Jadrana i njegove civilizacije u dugom istorijskom trajanju na uzbudljiv način piše o tome kako su kroz istoriju na obalama Jadrana nastajale kulture i civilizacije, gradovi i države, običaji i zakoni.
Jadran je sve vreme bio mesto na kome nastaju važne kulture i značajni gradovi i pomorski centri, mesto uzbudljivog, pa i hedonističkog života.
Prikazujući najrazličitije strane nemirne i živopisne istorije Jadrana, ova knjiga na neponovljiv način oživljava jednu dugu i nesvakidašnju istoriju mora i njegove civilizacije.
Kapitalno delo moderne istoriografije.

O autoru

Eđidio Ivetić rođen je 1965. godine. Profesor je moderne evropske istorije na Univerzitetu u Padovi. Diplomirao je modernu istoriju na Univerzitetu u Padovi. Nakon studija slavistike na istom univerzitetu, odbranio je doktorat iz evropske društvene istorije na Univerzitetu u Veneciji 1998. godine. Od 2000. godine profesor je istorije Istočne Evrope na Univerzitetu u Padovi. Ivetić je pomoćnik rektora Univerziteta u Padovi za akademske odnose sa univerzitetima iz zemalja Istočne Evrope, pri čemu je posebno intenzivna saradnja sa univerzitetima u Beogradu, Ljubljani i Zagrebu, kao i sa... više informacija »

Za nastavak čitanja

Granica na Mediteranu. Istočni Jadran između Italije i južnoslovenskog sveta od XIII do XX veka


Knjiga poznatog italijanskog istoričara o susretima kultura, ali i sukobima istorijskih, političkih i nacionalnih težnji na Mediteranu od sredine...
više informacija »

Istorija Jadrana


Velika sinteza kulturne i društvene, političke i ekonomske, vojne i pomorske istorije Jadrana od 1.000 godine pre nove ere do danas. Veliki...
više informacija »