Džon Ralston Sol


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:216

ISBN:978-86-523-0076-1

Povez:Tvrdi


Cena:924 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:649 din.


Crna komedija međunarodnih razmera, od Njujorka do Pariza i Beograda, od Maroka do Haitija.
Solov pripovedač se s lakoćom kreće po celom svetu: od poslovne klase Zapada do diktatora Trećeg sveta Afrike i Azije, od sveta aristokrata do sveta skorojevića, od ljubavnih priča do krimi zapleta, od tajnih ljubavnika do prognanih princeza, od globalizacije do globalne korupcije, od uzroka Prvog svetskog rata do događaja koji su obeležili naše vreme.
Jedno od ključnih poglavlja romana odigrava se u Beogradu krajem osamdesetih, gde glavni junak sreće Vasu Čubrilovića, čuvenog istoričara i učesnika u Sarajevskom atentatu na Franca Ferdinanda, i s njim razgovara o uzrocima i početku Prvog svetskog rata.

O autoru

Džon Ralston Sol (Otava, 1949), kanadski teoretičar, romansijer, esejist. Džon Ralston Sol je studirao na MekGil Univerzitetu u Montrealu i na Univerzitetu u Londonu, gde je doktorirao 1972. godine. Dobitnik je počasnih doktorata na četrnaest velikih svetskih univerziteta. Objavio je pet romana, od kojih su posebno veliki međunarodni uspeh imali: Ptice grabljivice (1973), Baraka ili životi, sreće i sveta čast Entonija Smita (1983), Sledeća najbolja stvar (1986),Jedenja raja (1988) i Mračna priključenija (2012). Najvažnije teorijske knjige: Volterovi bastardi: Diktatura razuma na... više informacija »

Za nastavak čitanja

Propast globalizma i preoblikovanje sveta


Ključno delo Džona Ralstona Sola, jednog od najuticajnijih savremenih mislilaca, predsednika Međunarodnog PEN. U ovoj knjizi, prevedenoj na sve...
više informacija »

Mračna priključenija


Crna komedija međunarodnih razmera, od Njujorka do Pariza i Beograda, od Maroka do Haitija. Solov pripovedač se s lakoćom kreće po celom svetu:...
više informacija »